Okka Hovland

I 2017 startet vi et samarbeid med lyrikeren og tekstforfatteren Ingvar Hovland. Ingvar er fra Egersund og har lenge satt sitt preg på det lokale musikklivet der gjennom bl.a. revytekster og dikt.

Amazing setter nå sammen et helt nytt repertoar basert på Ingvars rikholdige tekster. Vi skal bl.a. gjøre våre versjoner av «Frokost på kafé», «Los meg», «Hu ligna på ei så va pen», og den nydelige «Himmelhøge sti». I tillegg har korets egen Trygve Tjørve Synnevaag satt melodi til hans dikt «Eg takke» og «Bli hos meg».

Amazing har laget en forestilling der Ingvar er med og formidler. Kari Arnøy leder koret gjennom forestillingen og har med seg band som forsterker inntrykkene. Og vi vil vise at Ingvars stoff gjør at vi alle kan si «Okka Hovland» etterpå.

Vi har i år valgt to kirker som bakteppe for forestillingen. Kanskje fordi Ingvar formidler livet så sterkt med alle dets fasetter, farger, angst, lyst og håp. Og passer ikke det i ei kirke?

Ingvar Hovland har skrevet lyrikk, dikt og historier som mange artister har tatt i bruk og lagt til vår sangskatt. Derfor tittelen «Okka Hovland». Ingvar har tekster som ved første gjennomhøring kan virke litt mørke og tunge, men som alltid har med seg sola bak skyene, lyset etter uværet eller håpet i fortvilelsen. Han har skrevet tekster som artister som Vamp, Eigil Berg (New Jordal Swingers), Lars Martin Myhre, Asbjørn Stokkeland og Arnt Olav Klippenberg, Elle Melle, Show Chow, Ingebjørg Bratland, Frode Alnæs, Rita Eriksen, Olav Stedje m.fl. har tatt med seg i sin sangbukett. Og har med det gjort Ingvar Hovland til «Okka Hovland».

Les mer om konsertene på våre arrangementssider på Facebook.

13. april Egersund:   https://www.facebook.com/events/182101172526063/

15. april Stavanger: https://www.facebook.com/events/1201747413291590/